Medicinsk LaserbehandlingVad är en laser?
En laser är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus. Med rent ljus menas här att ljuset har en enda våglängd, på samma sätt som att ljudet från en flöjt har en enda ton och därmed är renare än ljudet från exempelvis en burk med stenar som skakas. Laserljuset har - precis som en flöjtton - långa sammanhängande vågor. Lasrar kan göras starka eller svaga.

Vad är medicinsk laser?
Lasrar inom medicinen är av många olika slag men de kan indelas i två huvudgrupper:
1. Starka lasrar som skär och bränner. Dessa lasrar kallas ofta för kirurgiska lasrar.
2. Svaga lasrar som stimulerar cellfunktioner. Sådana lasrar kallas ofta för biostimulerande lasrar eller lågeffektslasrar.

Hur går behandlingen till?
Laserljuset kommer ut från en så kallad prob (liknar en penna). Man håller då bara änden av proben mot det ställe där man behandlar. Beroende på lasertypen i fråga så tränger ljuset in mellan 1 och 5 cm i vävnaden. Allt efter hur djupt in problemet sitter och på hur stor yta man behandlar över så tar en behandling mellan någon minut och en halvtimme.

Gör det ont?
Nej, snarare tvärt om - Laserbehandling är mycket avslappnande. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6 - 24 timmar efter en behandling.

Hur ofta och hur många gånger?
Man brukar behandla tätare i början (var 2:e - var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. De behandlingar vi ger sträcker sig från två upp till sex behandlingar

Finns det några risker?
Nej, behandling med medicinsk laser innebär inga risker. Vid behandling med vår mer kraftfulla nd:YAG laser´n kan det ibland uppträda hudirritation och små sår.

Biostimulering är ytterst rent ljus som påverkar cellfunktioner och stimulerar kroppens eget immunförsvar. Principen är lika enkel som genial. Hjälp till självhjälp. Läs mer >>klicka här
NAPRAPATIC KLINIK - KÖPMANGATAN 16, 931 31 SKELLEFTEÅ. TELEFON 070-306 38 53. E-POST